Landbouw en natuur in Denemarken

Vanuit het nieuwe ‘Farming with Nature’ programma van Earthwatch Europe is in het najaar van 2023 een nieuwe internationale samenwerking gestart. In dit project trekt Earthwatch samen op met de Universiteit van Zuid-Denemarken. Het doel is om door middel van ‘burgerwetenschap’ meer te leren over natuurvriendelijke landbouw.

Earthwatch levert onder andere enkele ‘toolkits’ aan, waarmee deelnemende boeren zelf metingen kunnen uitvoeren. Hiermee monitoren Deense boeren de water- en bodemkwaliteit en biodiversiteit op hun eigen land. Onderzoekers van Earthwatch ondersteunen Deense boeren en onderzoekers van de universiteit op afstand. Door zelf data te verzamelen, doen boeren kennis op en worden zich bewuster van de kwaliteit van hun bodem en water, en hoe ze dat mogelijk kunnen verbeteren. De metingen die zij doen worden ingevoerd in een app die door Earthwatch is ontwikkeld. De ingevoerde data zal gezamenlijk geanalyseerd worden en kan weer worden gebruikt voor verder onderzoek naar landbouw en natuur.

Het project loopt van eind 2023 tot begin 2024. In die periode zullen tien boeren een jaarlang monitoring activiteiten uitvoeren.

Partner & financier: University of Southern Denmark

Website by AgencyForGood

Copyright 2023. All Rights Reserved

Skip to content