Naturehood project met Heijmans van start!

Op 16 juni tekenden Toos van Noordwijk namens Earthwatch Europe en Harwil de Jonge namens Heijmans een opdracht om samen aan het werk te gaan. We hebben ontzettend veel zin om in nieuwbouwwijk Maanwijk verder te gaan werken aan meer biodiversiteit, schoon water en gezonde bodem, en in het kielzog daarvan, sociale cohesie en een gezonde buurt.

Eerste Naturehood project in Nederland

Naturehood is een vergroening- en monitoring programma van Earthwatch Europe. Het stelt tuineigenaren in staat om actie te ondernemen voor de biodiversiteit in hun tuinen en samen met Earthwatch te onderzoeken en begrijpen welke acties de meeste impact hebben op de biodiversiteit en klimaatadaptatie. 

Maanwijk is het eerste Naturehood project in Nederland. We slaan de handen ineen met Heijmans om met ‘citizen science’ de ontwikkeling van biodiversiteit in deze nieuwe wijk te monitoren. Hierin worden de buurtbewoners gestimuleerd om mee te doen in het onderzoek en worden bijvoorbeeld dieren geteld of waterkwaliteit gemeten. 

Biodiversiteit en klimaatadaptatie in je eigen buurt begrijpen en verbeteren 

Tuineigenaren en bewoners van Maanwijk worden wegwijs gemaakt in het vergroenen van hun buurt. Ze kunnen vervolgens deelnemen aan onze citizen science campagnes die helpen de biodiversiteit en klimaatadaptatie in huneigen buurt te ontdekken. We hebben ontzettend veel zin om samen met bewoners en organisaties in de buurt te gaan doen, inspireren, meten, leren, beter doen en genieten!

Maandag 3 april plaatste de Leusder krant een artikel over de dag in Maanwijk op 1 april. Lees het hier.

Website by AgencyForGood

Copyright 2023. All Rights Reserved

Skip to content