Earthwatch Europe heeft de handen ineengeslagen met IVN en VolkerWessels om dit jaar zeven Tiny Forests in Nederland aan te leggen. Een Tiny Forest is een dicht, snelgroeiend en inheemse bos ter grootte van een tennisveld. Deze mini-bosjes bieden verkoeling in stedelijk gebied en een plek waar biodiversiteit zich kan ontwikkelen. Aan de hand van citizen science gaan we samen met buurtbewoners en kinderen meten wat deze bosjes daaraan bijdragen.

Partner: IVN
Funder: VolkerWessels

Om de kracht van Tiny Forest te laten zien, gaat Earthwatch Europe samen met buurtbewoners de impact van Tiny Forest meten. Met de metingen proberen we inzicht te krijgen in de volgende aspecten van het bosje:
– Biodiversiteit (vlinders, bijen, en insecten)
– CO2 opslag van de bomen
– Waterberging in de bodem
– Temperatuur en verkoeling
Deze metingen zijn simpel, leuk en kunnen door iedereen uitgevoerd worden. Over de jaren heen kunnen we met de gemeten data conclusies trekken over de ontwikkeling van het bosje en diens impact.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om verder betrokken te raken bij een Tiny Forest? Dan kun je je aanmelden als ‘bosopzichter’. Je krijgt dan toegang tot onze bronnen, platform en webinars waarin je alles kunt leren over Tiny Forest. Als bosopzichter kun je meehelpen met het onderhouden van het bosje en kun je via ons platform als echte buurtwetenschapper metingen uitvoeren.


Geïnteresseerd? Meld je aan als bosopzichter of ontvang meer informatie via: tinyforest.netherlands@earthwatch.org.uk

Website by AgencyForGood

Copyright 2023. All Rights Reserved

Skip to content