Waterblitz Alblasserwaard: meet mee op 12-15 mei

Stel je voor dat het water in de Alblasserwaard zo schoon is dat je ervan kan drinken. Ben je benieuwd hoe het ervoor staat met de waterkwaliteit? Meet dan mee!

We hebben (zoet)water nodig. Niet alleen voor ons drinkwater, maar ook voor ons voedsel en de natuur. Planten en dieren zijn namelijk ook afhankelijk van schoon water. Zoetwater is daarmee één van onze belangrijkste natuurlijke hulpbronnen. Maar het water in sloten, meren, rivieren en de zee is niet altijd schoon genoeg.  Woon je in de Alblasserwaard en ben je nieuwsgierig naar hoe het gaat met de waterkwaliteit? Doe dan mee aan dit wateronderzoek!

Naturalis organiseert van 12-15 mei een Waterblitz in samenwerking met Earthwatch Europe. Tijdens dit evenement gaan we met zo veel mogelijk vrijwilligers  – citizen scientists – zoveel mogelijk watermonsters nemen om zo een momentopname te krijgen van de waterkwaliteit in de Alblasserwaard. Je kan een gratis waterkit aanvragen om zelf een meting te doen in de Alblasserwaard.

Waarom een Waterblitz in de Alblasserwaard?

De komende jaren worden er maatregelen genomen om de natuur te verbeteren in de Alblasserwaard. Jouw data wordt gebruikt door onze wetenschappers om meer te weten te komen over de waterkwaliteit op dit moment zodat we kunnen zien of deze verbeterd. Op 12-15 mei proberen we daarom zoveel mogelijk watermonsters te nemen in de Alblasserwaard. De testjes duren ongeveer een kwartier en zijn eenvoudig uit te voeren.

Kijk op https://www.naturalis.nl/waterblitz-in-alblasserwaard voor meer info.

Hoe kan je meedoen?

Klik hier om je aan te melden en ontvang een gratis kit thuis om de waterkwaliteit op een plek van jouw keuze in de Alblasserwaard te meten. 

Na afloop ontvangen alle deelnemers een terugkoppeling van de resultaten.

Website by AgencyForGood

Copyright 2023. All Rights Reserved

Skip to content