Over Ons

Ons team in Nederland maakt deel uit van Earthwatch Europe, een erkend onafhankelijk onderzoeksinstituut (UKRI Independent Research Organisation Status). We zetten wetenschappelijk onderzoek in om grip te krijgen op de oorzaken van natuur- en milieuproblemen en daarvoor duurzame oplossingen te ontwikkelen.

Earthwatch is internationaal bekend om haar expertise op het gebied van citizen science (burgerwetenschap). We helpen burgers, boeren en bedrijven om wetenschappelijk robuuste data te verzamelen en inspiratie op te doen over hoe het anders kan. Deze kennis delen we niet alleen met de deelnemers en betrokken organisaties maar ook met beleidsmakers, het bedrijfsleven en wetenschappers uit verschillende disciplines. Lees hier waarom we zo van citizen science houden (in het Engels).

We werken graag samen aan praktische oplossingen. Daarom is Earthwatch onder meer trots supporter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Earthwatch Europe is actief in een groot aantal landen en is onderdeel van het wereldwijde Earthwatch netwerk met kantoren in Amerika, Australië, India en Japan. Het hoofdkantoor van Earthwatch Europe is gevestigd in Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2020 is Earthwatch Europe actief in Nederland.

Ons team in Nederland

Het Nederlandse team werkt nauw samen met, en wordt ondersteund door, het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Hier vindt je een overzicht van alle medewerkers.

Marieke Pluk

Programme and office manager

Marieke Pluk

Fraukje Steffen

Fraukje Steffen

Research Manager Soil and Water

Fraukje Steffen

Emily Dullens  - Earthwatch Staff

Emily Dullens

Programme coordinator

Emily Dullens

Michiel van den Bergh

Programme Manager Netherlands

Michiel van den Bergh

Earthwatch Europe

Creating Knowledge. Inspiring Action.

Contact

Tel: +44 (0)1865 318838

© 2018 Earthwatch Institute. All rights reserved.
Earthwatch Institute (Europe) is a registered charity in England and Wales, no. 1094467.